Honingslingers

Overzicht van alle honingslingers afhankelijk van type en aandrijving

Tangentiële honingslingers

Radiaal honingslinger

Zelfdraaiende honingextractor

Logar honingslingers zijn ontworpen en vervaardigd met de grootst mogelijke zorg door de bekende Slovenië-gebaseerd bedrijf Logar handel d.o.o.. Hun uitstekende kwaliteit en betrouwbaarheid maakt Logar honingslinger zeer populair bij de imkers in heel Europa.

Logar Honingslingers Kwaliteit

Honingslingers zijn gemaakt van top-kwaliteit gepolijst roestvrij staal, dat ze van duurzaamheid voorziet. Alle van de onderdelen die in contact komen met honing, zijn gemaakt van materialen die geschikt zijn voor het beheer van voedingsmiddelen en zijn bekroond met de juiste certificaat. Alle gemotoriseerde honingslingers hebben de EG-conformiteitsverklaring.

Productiefaciliteit van ons bedrijf beschikt van een state-of-the-art apparatuur, die produceert de bodem en lassen van honingslingers zonder binnenkanten en daardoor zorgt voor eenvoudige reiniging. De bodems hellen naar de uitlaat en dat zorgt voor makkelijkere en volledige afvoer van honing uit de honingslingers.

Een roestvrij honing kraan is geïnstalleerd op het laagste punt van de bodem, zodat alle honing kan afgevoerd worden. Groot formaat honingslingers hebben twee honing kranen. De onderste tap zorgt voor de volledige afvoer, terwijl de bovenste iets hoger geïnstalleerd is, zodat er altijd wat honing onderaan de trommel blijft als ballast voor verdere stabilisatie van de honingslinger. Dit maakt de honingslinger stabieler wanneer extractie omvat raampjes van verschillend gewicht.

Cassettes in zelf-draaiende manden zijn gemaakt van verticale draden van overeenkomstige dichtheid om te voorkomen dat de beschadiging van honingraat tijdens de extractie niet gebeurt en de honing niet in de cassette verstopt geraakt.

De acryl glazen deksel laat u het extractieproces zien.

De honingslingers hebben twee handige ingebouwde handgrepen voor het dragen, evenals zeer robuste en stabiele benen; ze zijn zeer eenvoudig om te monteren.

Tangentiële, Radiale en Zelf-draaiende Honingslingers

Ons breed assortiment producten omvat honingslingers die perfect voor de behoeften van een imker zijn, ongeacht de grootte van hun bijenteelt en de bijenkorf systemen. Wij bieden een grote selectie van honingslingers van verschillende grootte aan. U kunt kiezen tussen tangentiële, zelf-draaiende of radiale honingslingers die beschikken van handmatig aandrijving, motoraandrijving of automatisering.

Tangentiële honingslingers zijn vooral bedoeld voor de hobbyisten. Tijdens de extractie is het raampje tangentieel gelegd ten opzichte van de trommel om honing gemakkelijker te afvoeren. Tangentiële honingslingers zijn geschikt voor de extractie van honing uit raampjes van zelfs de grootste maten, waardoor ze de meest universele honingslinger optie zijn. Tevens zijn honingslingermanden zonder middenas beschikbaar, die het mogelijk maken om het raampje te draaien zonder het uit de mand te nemen.

Radiale honingslingers zijn de perfecte oplossing voor imkers met een lage-hoogte bijenkorf raampjes. De centrifugaalkracht en de natuurlijke neiging van de cellen tijdens de rotatie zorgen ervoor dat beide zijden van het raampje tegelijkertijd geleegd zijn.

Zelf-draaiende honingslingers zijn vooral bedoeld voor imkers die zich bezighouden met de extractie van de viskeuze honing. Hun voornaamste voordeel zijn de zelf-draaiende raampjes tijdens het extractieproces, waardoor het hele proces volledig automatisch is uitgevoerd. Tijdens de extractie, de honingraat blijft binnen de cassettes, die het beschermen tegen de beschadiging. Als het gaat om de zelf-draaiende honingslingers, is er een volledige elektronische snelheidscontrole aanbevolen.

Aandrijving opties

Er zijn drie verschillende honingslinger aandrijving opties beschikbaar – handmatig, motor of automatisering.

De handmatige aandrijving is voor de kleinere honingslingers aanbevolen en is de meest kosteneffectieve optie. Door het draaien van de arm naar rechts, wordt de mand geroteerd en door het aan de links te draaien, komt het tot de stilstand.

De motoraandrijving is gemakkelijk om te gebruiken. De snelheid en draairichting zijn traploos en geregeld door middel van een handgreep op de motor.

De geautomatiseerde volledige elektronische snelheidscontrole wordt aanbevolen voor de zelf-draaiende en grote radiale honingslingers. Automatisering maakt het mogelijk voor de gehele extractiewerkwijze automatisch en onafhankelijk te voortgaan, waardoor de gebruiker zich kunt concentreren op andere taken tijdens deze periode. Automatisering beschikt over acht vooraf ingestelde programma's die naar believen kunnen worden gewijzigd. De rit is zeer rustig.